Alley-Oop officieel gelanceerd

Bussum, 9 december 2015 – Vanmiddag is op de Accountancy Vanmorgendag in Bussum Alley-Oop officieel gelanceerd. Alley-Oop wil met een geavanceerd cloud platform zorgen dat alle accountantskantoren inzicht krijgen in de belangrijkste processen rondom al hun klanten. Onafhankelijk van de verder gebruikte software op een kantoor geeft Alley-Oop een totaaloverzicht over die pakketten heen. Zo faciliteert Alley-Oop gestructureerd werken, met minder bureaucratie en met meer controle.

Accountantskantoren staan voor grote uitdagingen. De marges staan onder druk en een optimale inrichting van de processen binnen het kantoor is noodzakelijk. Veel softwarepakketten bieden de mogelijkheid om specifieke deelprocessen te volgen en aan te sturen. Voor een totaaloverzicht en grip op het totale proces rondom klanten zijn kantoren aangewezen op beperkte overzichten in Excel.

De meeste kantoren kunnen alleen al 20% efficiencywinst behalen in het samenstelproces. Als kantoor wil je concurrerend zijn en als klantgerichte organisatie ben je het aan je klanten verplicht hen niet te laten betalen voor inefficiëntie.

Alley-Oop faciliteert processen die voor klanten worden uitgevoerd en daarnaast diverse kantoorprocessen. Op dit moment biedt Alley-Oop al de workflows voor het Samenstel-, VpB- en het IB-proces. Begin 2016 wordt het klantaanvraagproces geïntroduceerd. De komende jaren wordt het aantal processen continu uitgebreid naar meer dan vijftien processen.

Alle softwarepakketten kunnen gratis aansluiten op Alley-Oop om processtappen te updaten en statussen uit te lezen. Ook kunnen ze eigen dashboards creëren op basis van gegevens uit Alley-Oop, gecombineerd met eigen gegevens.